Ga op speeddate met makers uit het veld

De speeddate van Nacht van de Korte Film is dé kans om je netwerk uit te breiden. Op vrijdagmiddag 1 september ben je van harte welkom om kennis te maken met verschillende makers. Als beginnend en aanstormend talent kun je aanschuiven bij professionals uit het werkveld: regisseurs, producenten en vertegenwoordigers van fondsen. Pitch je ideeën en plannen, maak kennis met verschillende makers en laat je inspireren.

Deelname aan de speeddate middag is gratis. Na de speeddate is er de mogelijkheid voor een borrel en een hapje. Meld je aan voor het middagprogramma via onderstaand formulier en ga op speeddate met verschillende makers.

PROGRAMMA

  • Vrijdag 1 september 2023

  • Broedplaats Oogst Hengelo

  • 16:30 Inloop

  • 17:00 Start speeddates

  • 18:00 Naborrelen met een hapje

  • 19:00 Start avondprogramma (livemuziek en films)

Meld je aan voor de speeddate

Met wie ga je op speeddate?

Derk van den Berg (producent)

Derk van den Berg is een producer en oprichter van NOBULLSHIT en Little Giant Stories. Al meer dan 20 jaar is hij actief in het vakgebied en heeft hij met NOBULLSHIT gewerkt aan corporate video’s en televisieproducties. Vanuit deze ervaring ontstond de mogelijkheid om ook fictiefilms te maken die nauw aan het hart lagen, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van Little Giant Stories.

Little Giant Stories heeft als specifieke focus het creëren van content die een positieve impact heeft op het welzijn van jongeren. Ze ontwikkelen hun eigen films en verhalen met als doel bij te dragen aan positieve verandering voor jongeren.

Derk heeft met zijn werk bij NOBULLSHIT en Little Giant Stories twee succesvolle kinderfilms geproduceerd: “Berendbotje” en “De IJslandbende”. Beide films zijn genomineerd geweest voor de titel Beste Nederlandse Familiefilm bij Cinekid.

Safirah Dijkstra (dramaturg)

Safirah Dijkstra is dramaturg bij VPRO-Human. Sinds 2019 is zij verbonden aan De Ontmoeting. Daarnaast is zij bestuurslid en coördinator events bij VERS, vereniging van Nederlandse film- en televisiemakers.

Safirah studeerde Theater-, film- en televisiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht en behaalde de master Kunst, Cultuur en Politiek aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was zij werkzaam als Manager Marketing en PR bij distributeurs Cinema Delicatessen en Amstelfilm.

Janne Schmidt (regisseur)

Regisseur Janne Schmidt (1990) is freelance drama en documentaire regisseur gevestigd in Amsterdam. Janne studeerde in 2013 af met de afstudeerfilm BALLEN. BALLEN werd geselecteerd voor verschillende internationale festivals en won in 2016 Best Film tijdens het Shortcutz Film Festival Amsterdam. Haar 48hours project GIRAFFE won wereldwijd 3rd Place Best Film, Audience Award & Best Writing op het World Wide 48HFP Film Festival in Cannes.

Janne regisseerde haar eerste documentaire BORN TO BE AN INFLUENCER voor Videoland on Demand. In 2022 realiseerde ze de fictiefilm OP TIJD TERUG, geschreven door Inge Sonderen, in het kader van Videoland Academy.

Momenteel werkt ze aan haar eigen speelfilmdebuut KONING VAN DE ZWERVERS, waarvoor een bijdrage productieontwikkeling door het Nederlands Filmfonds is toegekend. Daarnaast zit ze in de Telefilm selectie met de film EN WE VLIEGEN DOOR DE DAGEN.

Fokke Baarssen
(regisseur)

Fokke regisseert al zijn hele leven. Als jonge jongen regisseerde hij Matchbox-auto’s, dinosaurusspeelgoed en Batman-actiefiguren. Tegenwoordig regisseert Fokke commercials, bedrijfsfilms, documentaires en korte fictiefilms. Zijn films hebben meerdere prijzen gewonnen op spraakmakende filmfestivals over de hele wereld.

Fokke heeft videocontent gemaakt voor grote merken als Microsoft, TomTom, LG, AS Watson, NPO, Spinnin’ Records, AA Drink, Vacansoleil, Saur en Homey.

Hij verdeelt zijn tijd tussen het regisseren en filmen voor klanten en het produceren van content voor zijn eigen productiebedrijf Cosmic Visual. Hij is ook bezig met de ontwikkeling van zijn eerste speelfilm.

Guus Buijing (producent & voorzitter VERS film & tv)

Guus Buijing is producent bij Interakt. Hier werkt hij voornamelijk aan Tv-documentaire en korte speelfilms. Daarvoor heeft Guus aan de Universiteit van Amsterdam de master Film Studies gevolgd waar hij onderzoek heeft gedaan naar knelpunten in de Nederlandse filmsector. Op dit moment werkt Guus mee aan het onderzoek voor Vrouwen in Beeld waar hij zich richt op het inkomensonderzoek binnen de Nederlandse film en tv sector.

Tijdens zijn masteropleiding Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam heeft hij scriptieonderzoek gedaan naar de knelpunten van de Nederlandse filmsector. Tijdens dit onderzoek merkte hij op dat nieuwe beeldmakers in Nederland vaak geconfronteerd worden met uitdagingen in het beoefenen van hun vak. Dit motiveerde Guus om zich aan te sluiten als voorzitter bij VERS, een organisatie voor nieuwe beeldmakers. Hij is altijd geïnteresseerd om met nieuwe makers in gesprek te gaan.